Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

 • Mattocup II: 10.01.2015

Kirjoittaja Aihe: Mattocup II  (Luettu 4952 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa rMa

 • RaumRC ry
 • Chuck Norris
 • Viestejä: 1510
Mattocup II
« : 17.12.2014, 22:41:53 »
RaumRC:n Ramirent Areenalla Eurajoella  järjestetään lauantaina 10.1.2015 Kerhokisat-luokkien Mattocupin toinen osakilpailu.

Kilpailukutsu

Ilmoittautuneet

Poissa rMa

 • RaumRC ry
 • Chuck Norris
 • Viestejä: 1510
Vs: Mattocup II
« Vastaus #1 : 10.01.2015, 22:07:25 »
Olipas menoa ja meininkä kisoissa, katsojana neljä viimeistä tuntia ja takki ihan tyhjä. Voi vaan kuvitella mikä on fiilis kun on ajanut kisaa melkein kellon ympäri... Ei haittais yhtään jos kisoihin osallistuneet laittais vähän rapsaa siitä miten päivä meni. Esim. miksi en liimannut ennen vikaa finaalia, oliko hanskat hukassa jne... Weke Mäkkäri JJ Lari Leivo Leino Team Viskari Team Morris Santeri Aleksi ja ketäs muita teitä oli?

Poissa Lari

 • RaumRC ry.
 • Vanhempi jäsen
 • Viestejä: 207
Vs: Mattocup II
« Vastaus #2 : 10.01.2015, 22:50:13 »
Reilu kellon ympärys siinä tosiaan meni, mutta kivaa oli. Päivä meni hienosti ja oman käsityksen mukaan järjestelyt toimi hyvin. Kaiken kivan lisäksi yhdistykselle jäi mukavasti rahaa, kiitos koko "henkilökunnalle"! Ja tietysti koko lystin maksaneille osallistujille.  8)

Omasta kisasta voi tosiaan sanoa, että miksi en liimannut ennen viimestä finaalia.
Waimo näki päivän ajoista vain 2 finaalilähtöä. Kommentti oli vaan, että miksi et ajanut ekassa niinkuin toisessakin, miksi piti pomppia ja kieriä ympäri rataa? No, niin no, puuttui 0,1ml pikaliimaa autosta...  :o
Lopputuloksena kolmas sija, johon täytyy olla tyytyväinen.

Poissa macman

 • RaumRC ry.
 • Jack Bauer
 • Viestejä: 609
Vs: Mattocup II
« Vastaus #3 : 10.01.2015, 23:09:08 »
Tulokset:

Formula 1

1. Vatanen Petteri
2. Hilpi Timo
3. Viitaniemi Artti
4. Svartbäck Thomas
5. Lindgren Kai
6. Erkkilä Taneli
7. Salminen Teemu
8. Raatikainen Kalle

Mini Classic

1. Teräväinen Riku
2. Järviluoma Jari
3. Saari Lari
4. Kivelä Mika
5. Svartbäck Thomas
6. Porkka Mikko
7. Kivelä Rasmus
8. Raatikainen Kalle
9. Hietala Aleksi

M-chassis comp

1. Vatanen Petteri
2. Jokela Santeri
3. Jansson Kai
4. Porkka Mikko
5. Teräväinen Riku
6. Jokinen Timo
7. Viskari Juha
8. Aava Marko
9. Lehto Marko
10. Lehtojärvi Jethro
11. Viskari Kaapo
12. Kivelä  Mika
13. Svartbäck Thomas
14. Heinonen Jari
15. Heinonen Niklas
16. Höyden Iiro

FWD (Etuveto)

1. Vatanen Petteri
2. Jokela Santeri
3. Kalliomäki Veikko
4. Salminen Teemu
5. Viitaniemi Artti
6. Jokinen Timo
7. Aava Marko
8. Jansson Kai
9. Lindgren Kai
10. Leivo Jussi
11. Pettersson Harri
12. Kivelä Rasmus
13. Leino Marko
14. Pettersson Lars

VTR (Vintage touring)

1. Erkkilä Taneli
2.Vatanen Petri
3. Hilppi Timo
4. Viitaniemi Artti
5. Jokela Santeri
6. Paasikivi Jari
7. Teräväinen Riku
8. Leivo Jussi
9. Porkka Timo
10. Pettersson Harri
11. Pettersson Matias
12. Leino Marko
13. Arjasalo Petra
14. Pettersson Lars


« Viimeksi muokattu: 11.01.2015, 00:44:15 kirjoittanut macman »

Poissa macman

 • RaumRC ry.
 • Jack Bauer
 • Viestejä: 609
Vs: Mattocup II
« Vastaus #4 : 11.01.2015, 00:38:04 »
Jaa että kisa raporttia?

Aloitetaan ministä harjoitukset menivät suht oK.
Ensimmäinen alkuerän erän lähtö tuli nukahdettua täysin mistä seurasi aivan järjetön V.. tuota lähtöjörjestelyä kohtaan  >:(
No ei muutakuin pikkuhiljaa muitten perään. Tulos jäi vaisuksi kun tuli lepäiltyä kattollaan yhdellä kierroksella.
Toinen alkuerä meni paremmin lähdön osalta, mutta virheiden saattelemana jäin lopulta noin kierroksen kärjen vauhdista.
Tämä erä oli ehkä lähimpänä parasta osaamistani.
Kolmas alkuerä oli vielä enemmän virheiden sävyttämä joten vauhti ei ollut päätä huimaavaa, silti niukasti suoraan A-finaaliin viimeisellä sijalla huoh...
Taas kerran ei tullut reagoitua auton käytökseen riittävillä säätömuutoksilla ja finaalissa auto oli turhan hankala ajaa  :-[
Eka finaalissa jäinkin vahvasti sekä Juhan että Timon jalkoihin omien ajovirheiden säestämänä. Vasta toisessa finaalissa sain auton balanssin säädettyä edes välttäväksi. Näin sain pidetyä edes Juhan takanani. Jokinen tosin karkasi omille teilleen kun yhtäkkiä puolessa väliä finaalia häneltä löytyi joku kadotettu vaihde ja mies katosi taivaan rantaan  :o
8. sija niukka tappio Juhalle. Aivan ei voi olla tyytyväinen omiin suorituksiin ja auton säätämiseen. Luulisi jo tässä kohtaa koulutuksessa jotain oppineen mutta ei...

Entäs se oikea etuveto?

Harjoitusten vauhti tuntui olevan ihan suht ok omaan taitotasoon nähden. Auto toimi, oli hyvä ajaa ja tuntui muutenkin kulkevan ihan kohtuullisesti.
Jotenkin vaan oma ajo ei kehittynyt samaa tahtia muiden kanssa ja vauhti hieman "hyytyi"
Eka alkuerä oli parasta sekä tuloksellisesti että Bl:n vaikka omalta kannalta muihin hieman vauhti hiipui.
Finaaleissa oma ajo tyrehtyi ennen kaikkea omaan osaamiseen eli kilvanajoon. Vauhti periaatteessa riittää mutta taidot ei riitä ohittamiseen tai saati edes lähellä ajoon  :-[ Silti etuvedon ajaminen on erittäin mukavaa ja haastavaa joten tahtoo lisää  ;D ;D

Ja suurkiitokset kaikille järjestämiseen osallistuneille! Oli kyllä ilo ajella noin mukavassa seurassa  :)

« Viimeksi muokattu: 11.01.2015, 10:14:05 kirjoittanut macman »

Poissa Morris70

 • RaumRC ry.
 • Gold Member
 • Viestejä: 54
Vs: Mattocup II
« Vastaus #5 : 11.01.2015, 08:46:37 »
Team Morriksen kilpailupäivä oli vaiherikas ja työntäyteinen. Harjoituksia varjosti Matiaksen auton toistuva hajoaminen, mikä johtui uudesta nopeudensäätimestä ja pinjonin kiristysruuvin aukeamisesta. Samaan aikaan taistelin itse sekä VTR:llä että FWD:llä liukkaan radan tuomia säätöhaasteita vastaa. Laitoin molempiin autoihin uudet renkaat aamulla ja kun rata oli vielä tosi liukas, meni aamupäivä "sumussa". Lounastauolla Matiaksen nopari ongelmaan löytyi ratkaisuksi vastariin kiinnitetty kondensaattori. Sen jälkeen Matias löysikin taas nopeutensa ja joutusin välillä jopa ajamaan tosissani pitääkseni Matiaksen takana. Sitten Mstiaksen moottori kovassa kisassa kuumeni liikaa ja taas vuorossa oli keskeytys. Loppuviimein laitoin Matiaksen autoon vielä moottorin tuulettimen niin pääsi poika maaliin asti hienosti ajaen. Hyvä.

Carally -runkoinen VTR -autoni toimi aamusta saakka hienosti. Aamupäivällä pientä pito ongelmaa josta johtuen auto tahtoi olla yliohjaava. Sit toisessa aika-ajossa suoritus keskeytyi taka-akselin kiinnitystapin irtouduttua. Päivän aikana kun renkaat hieman kuluivat ja rataan kertyi pitoa, niin ajo alkoi sujua. Ajo tuntui sujuvan jopa paremmin mitä itseltä odotin. Hienopäivä.

FWD oli aamulla harjoituksissa hankala ajettava piyo ongelmien takia, mutta onneksi en ehtinyt tehdä mitään suuria muutoksia autoon, kun korjailin suurimman osan ajasta Matiaksen autoa. Iltapäivällä kun radassa oli enemmän pitoa alkoi etuvedonkin ajo sujua. Yritin vaihtaa siihen lyhyempää välitystä, mutta se ei onnistunut kun ei pakissa ollut pienempää pinjonia ja suurempi spurri ei oikein mahtunut paikalleen. Mutta hienosti ajo sujui muuten ja finaaleissa saavutin mielestäni oman tasoni.

Larsin suorituksia en ehtinyt seuraamaan muutakuin kierroksella ohi mennessä, mut joka lähdössä hän taisi maalin päästä ja siten saada nimen tuloksiin. Kiitos paljon auton korjausavusta, kun itseltä meinasi välillä kädet ja aika loppua.

Kaiken kaikkiaan kilpailupäivä oli hieno ja vaikka päivällä pituutta olikin, oli hienoa viettää taas Isä, poika ja pojanpoika -päivää hienon harrastuksen parissa. Järjestelyt sujuivat hienosti siitä iso kiitos kilpailunjärjestämiseen osallistuneille.

Harri Pettersson / Team Morris

Poissa jj.luoma

 • RaumRC ry.
 • Wanha jäsen
 • Viestejä: 281
Vs: Mattocup II
« Vastaus #6 : 11.01.2015, 11:37:46 »
Niin päivä lähti Mini Classicissa käyntiin parilla harjoituksella. Auto oli siis RTR paketista muutamilla mausteilla höystettynä, eli laakerit, diffin kiristys, servosaver ja parempi servo. Auto toimi Raisiossa Stanukunkussa todella mukavasti ja niillä opeilla lähdettiin liikkeelle. Harjoitukset meni ihan mukavasti ja sain pidettyä ihan mukavaa vauhtia. Pitoa tuntui rataan tulemaan toisen harkkaan todella mukavasti ja jätin eturenkaiden pidotuksen pois aika-ajoihin.

Aika-ajoihin lähtö tapahtui samalta viivalta äänimerkistä. En koskaan ollut suorittanut moista lähtöä, mut ennakkoluulottomasti ajattelin et jättäydyn sinne vaan vähän taakse ja alan sieltä kerään vauhtia sit. Nyt jälkeenpäin voin sanoa et ihan aivoton lähtöformaatti, ei siis mitään järkeä. Aina joku/jotkut kärsii tossa lähdössä ja kiukku nousee. Noh aika ajot meni ihan kohtuullisesti, pito radalla kasvoi ja en pystynyt viimeisessä aika-ajossa enää ajamaan autolla täydellä kaasulla ilman että auto oli katolla. Eli pitoa oli tullut jo liikaa omalle setupille et auto vaan kaatui pidosta.

Ekaan finaaliin vaihdoin taka iskarit kunnon öljytäytteisiin. Ajattelin että toisi parannusta kaatamiseen ja jätin myös renkaiden pidottamisen väliin. Mutta ei sama ongelma jatkui eikä ajamisesta oikein tullut mitään, kun joutui varomaan kaatamista, tulos finaalin 3.

Toiseen finaaliin pohdiskelin et pitäisikö liimata eturenkaiden reunat, että saisi keulaa luistamaan enemmän. Varikolta vakoillessa löyty semmonen Classic jossa oli liimaa jo käytetty, niin samaan hommaan oli itsekkin ryhdyttävä. Finaalin lämmittely kierroksilla huomasin et liimaus oli tepsinyt, tiesin et nyt voi ajaa lujaa eikä auto kaada. Olihan kiva ajaa, sai runtata eikä ollut pelkoa kaatamisesta, tulos finaalin 1.

Mitäs tästä opimme, näemmä joka auton kanssa on tehtävä nämä virheet, miks en liimannut ennemmin, ei vaan pysty käsittään. Noh kait tästä taas jotain opittiin, mut kivaa oli.