Kirjoittaja Aihe: Stanukunkku XI 30-31.12.2017  (Luettu 15385 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa macman

  • RaumRC ry.
  • Jack Bauer
  • Viestejä: 607
Stanukunkku XI 30-31.12.2017
« : 01.01.2018, 11:56:22 »
Mennä viikonloppuna ajettiin taas perinteinen stanukunkku kisa Raision lukiolla.
Kisoihin saatiinkin varsin mukava Raumalaisedustus.
Lauantaina ajettiin kilpaa stanujen lisäksi Prostokissa mineillä ja etuvedoilla.
Stanussa ajoivat kaksi nuorison edustajaa Joona ja Kaapo. Joona ajoi elämäsnsä ensimmäistä kisaa ja Kaapo
puollusti vanhana konkarina 2016 stanukunkku titteliä. Kaapo joutui vääntämään Oksasen Joennan kanssa ihan tosissaan
A-finaali paikasta valitettavasti joutuen kuitenkin antamaan ehkä hieman kokeneemmalle kuskille periksi.

M-chassis compissa ajoivat allekirjoittanut, Paasikiven Jari sekä Juha Viskari.
Hyviä ja tasaisia vääntöjä saatiin siinäkin aikaiseksi siinäkin.
Juha jäi pienien laakeri ongelmien kanssa B-finaaliin , mutta hoiti tämän finaalin voiton tiukan väännön jälkeen kotiin.
Omat suoritukset jäivät A-finaalissa keskinkertaisiksi. Lähinnä lähdin Haastamaan neljänneksi tullutta Jokisen Timoa , mutta mies on löytänyt sellaisen tasaisuuden jostain että oksat pois. Oma vauhti olisi periaatteessa riittänyt neljänteen sijaan mutta yhtään molla kosketusta se ei olisi sietänyt, joten viidenteen sijaan oli tyytyminen.
Paasikivi lähti A-finaaliin paalulta, mutta auto ei oikein sietänyt nähdä mollia joten pari kaatoa ja kärki (Jeppe ja Rane) menivät menojaan.

Etuvedossa olikin hiukan vahvempi Raumalais edustus. Paasikivi, Järviluoma, Jokela, Pettersson ja Leivo saivat vastaansa
kaksi turkulaista. Hyviä tasaisia ja tiukkaja eriä nähtiin siinäkin. Varsinkin Paasikivivellä oli ajoittain todella tiukkaa Lehtojärven Jeppen kanssa.  Paasikiven väännöt tosin päätyivät kirvelevään tappioon Jeppelle.

Sunnuntaina ajettiin vain TSS10 ja modified luokka
Stanussa olikin sitten mukana taas yksi Raumalaisaloittelija lisää eli Heleniuksen Leevi.
Pojat ajoivat kaikki erinomaisen hienosti. Valitettavasti Kaapon vauhti ei ihan vielä riitänyt A-finaliin.
Hiukan täytyy vielä rutiinia kasvattaa kisaamalla. Käytännössä kaikki A-finalistit olivat kokeneita FTT-kilpailijoita.
Tappio oli kuitenkin vaan muutaman sekunnin ja sekunnin kymmenyksen tappioita alkuerä tuloksissa.
B-finaalissa Leevi laittoiki hienosti Kaapolle hanttiin ja Kaapo joutui ajamaan jo ihan tosissaan.

Alla pari meriselitystä RaumRC:n Whatsup ryhmästä poimittuna:

Paasikivi:

Oma meriselitys:alkuerät meni hyvin. Molempien luokkien finaaleihin paalulta. Minissä omat ajovirheet pudotti tulosta. Eka finaali: Mollakosketus ja kaato ja kärki karkasi. Sama taisi toistua myös toisessa finaalissa. Kolmas meni jo paremmin. Silti rauno ja jeppe meni kovempaa. Joutui liian limitillä ajamaan että pysyi kyydissä mukana. Minissä todennäköisesti liian tiukka diffi ja aliohjautuu hitailla osuuksilla liikaa. Ei pysy kärjen mukana. Etuveto kärsi pienestä puskemisesta myös. Voitto ratkesi viimeisessä finaalissa jepen hyväksi. Oma ajovirhe, mutka hiukan pitkäksi ja jeppe käytti tilaisuuden. Loppuerä mentiin tasatahtiin mutta vastustajan virheetön ajo ja oma pieni aliohjautuminen radan hitailla osuuksilla ei tuottanut toivottua tulosta ja erävoitot 2-1 jepelle. Ts. Säätöjä pitäisi saada testattua myös tälläisille hiukan heikompi pitoisille radoille.

Sakke:

Lennu ei oikein perjantaista vauhtia löytänyt millään ja suurin syy varmaan kisajännitys. Auto näytti hieman levottomalta ja ainoat muutokset tein ulosjoustoihin ja nekin minimaaliset kuskin tietämättä asiasta. Finaaleissa (B) ajo alkoi sujumaan ja Kaapo joutui jo tosissaan ajamaan kilpaa Lennua vastaan. Toisen finaalin voitosta oli tiukkaa vääntöä Kaapon kanssa mutta mollasta kaato sinetöi kakkospaikan lennulle. Kolmas finaali meni myös ajovirheistä ketuiks ja Kaapo vei b:n ykköpaikat x3 ja Lennu kakkossijat.

Minä:

Oma osallistuminen jäi stanukunkun osalta pelkkään comppi miniin.  Lähinnä sen takia että Joona osallistui elämänsä ensimmäisiin pienoisauto kilpailuihin stanuluokassa.
Compissa tuli lähdettyä lähinnä jahtaamaan Jokisen Timon päänahkaa. Sinänsä vauhti riitti juuri ja juuri haastamaan Timoa mutta Turun mies on löytänyt ajamiseen sellaisen varmuuden että jouduin nöyrtymään joka finaalissa 🙈
Joonan ajot menivät lauantaina kohtuullisesti. Mitään ei kuitenkaan mennyt autossa rikki vaikka laidat js muut rata esteet tulivat tutuiksi. Sunnuntai alkoikin sitten eka rikkoontumisella. Edestä katkesi tasauspyörästön pukkien ruuvit. Käytin tilaisuutta hyväkseni ja vaihdoin samalla autoon löysemmät jouset molempiin päihin. Kävin kilpailunjohtan luvalla pienellä testiajolla ja auto toimi loistavasti. Pienen tilanantamis puhuttelun jälkeen ajo alkoikin sujua ihan eri malliin kierrosajatkin parantuivat ja kolinat vähenivät. Poika jaksoi uskomattoman hienosti koko sunnuntai päivän ja stanukunkusta jäi pojalle (ja minulle) enemmän kuin positiivinen fiilis 😎 Tästä suuri kiitos kaikille  RaumRC:n tiimiläisille jotka kisoihin osallistuivat. Tätä on saatava lisää !!!

Kiitoksia vielä kerran kaikille mukana olleille!

Marko Aava« Viimeksi muokattu: 01.01.2018, 12:00:27 kirjoittanut macman »